Monday, June 29, 2020

Formule Contante Waarde

Formule Contante Waarde. Op ingrid's site staat een voorbeeldje (van mij) met wat financieel rekenwerk. De netto contante waarde kan dan worden vastgesteld door het toepassen van de factor contante formules een formule is een berekening die jij zelf maakt in excel.

Wat Is Een Eeuwigdurende Obligatie
Wat Is Een Eeuwigdurende Obligatie from i2.wp.com
Eindwaarde = contante waarde + (contante waarde ×. Formule voor het berekenen van de contante waarde De contante waarde (cw), actuele waarde (aw) of geactualiseerde waarde van een toekomstig bedrag aan geld over een tijdsperiode van t jaar en bij disconteringsvoet i (ook actualiseringsvoet genoemd).

Om de contante waarde te berekenen kunnen we de formule #s(0)=\frac{s_n}{(1+i)^n}# gebruiken, waarbij #s(0)# de contante waarde is, #s_n# de eindwaarde, #i# de groeivoet en #n# de looptijd.

Op ingrid's site staat een voorbeeldje (van mij) met wat financieel rekenwerk. In de zakenwereld is kapitaalwaarde (of netto contante waarde of contante waarde) een van de over het algemeen kan de huidige waarde worden berekend met de formule kapitaalwaarde = ⨊ (p. Netto leningen in de vorm van vastrentende obligaties worden gewaardeerd tegen hun contante waarde. Via een contante waarde berekening worden de diverse kasstromen op verschillende tijdstippen met behulp van een discontovoet tot één huidige waarde samengebracht.


No comments:

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel