Monday, August 17, 2020

Formule Spankracht

Formule Spankracht. Een spatkracht is de zijdelingse of horizontale kracht die door onder meer bogen, gewelven, portalen en sluisdeuren op een steunpunt wordt uitgeoefend. Welke kracht moet je daarvoor op het touw uitoefenen, en hoe groot is dus de spankracht?

Spankracht In Een Slingerkoord
Spankracht In Een Slingerkoord from natuurkundeuitgelegd.nl
Massa aan een touwtje iemand hangt een voorwerp met een massa van 5,0 kg aan een touw en trekt het touw vervolg. Je ziet dat 1 newton de kracht is om van 1 kilogram in elke seconde de snelheid te verhogen met 1 meter per seconde. Afgerond is dit 55 n.

Huideigen maltose en glycerin hebben een vochtbindend vermogen en stimuleren daardoor het natuurlijk vochtherstel van de huid.

We kennen ook andere krachten zoals spierkracht, motorische kracht, veerkracht, wrijvingskracht, windkracht, remkracht en spankracht. De spankracht is eigenlijk de normaalkracht als er geen oppervlak is en in het geval van het voorwerp aan een touwtje dus gelijk aan de zwaartekracht. (havo) bepaal de wrijvingskracht en de normaalkracht die de slee ondervindt. Je ziet die kracht niet.


No comments:

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel