Saturday, September 26, 2020

Formule Arbeid

Formule Arbeid. De formule zoals hierboven gegeven is natuurlijk niet alleen handig voor het vinden van arbeid, maar ook, als arbeid gegeven is, voor het vinden van de andere variabelen van dezelfde formule. Arbeid, energie, vermogen & rendement.

Wetenschapsschool Natuurkunde Voor De Middelbare School
Wetenschapsschool Natuurkunde Voor De Middelbare School from wetenschapsschool.nl
Kracht is een vectorgrootheid, dus met een grootte en een richting. Verbrandingsgassen verrichten arbeid in een motor. In de normale formule w=f x s ga je uit van de verplaatsing, maar in formule voor arbeid verricht door de wrijvingskracht ga je uit van de afstand.

The small amount of work δw that occurs over an instant of time dt is calculated as.

Zo ontstaat een formule waarin de arbeid van veerkracht kan worden uitgerekend, zonder de veerkracht zelf te te weten! Getalwaarden zijn benaderend om het numeriek uitrekenen zonder rekenmachientje gemakkelijker te maken. Is de arbeid door de zwaartekracht in newtonmeter (nm) is de zwaartekracht in newton (n) is het hoogteverschil in meter (m) voor de arbeid maakt het niet uitmaakt welke baan een voorwerp volgt. In deze formule is w de arbeid in j, f de kracht die wordt uitgeoefend in n en s de verplaatsing in m die uit de kracht volgt.


No comments:

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel