Wednesday, October 14, 2020

Oppervlakte Driehoek Berekenen Formule

Oppervlakte Driehoek Berekenen Formule. Wanneer we te maken hebben met een driehoek die geen rechte hoek heeft (90°). Driehoek pqs (oranje) is een halve rechthoek.

Oppervlakte Driehoek Berekenen Wiskunde Net
Oppervlakte Driehoek Berekenen Wiskunde Net from www.wiskunde.net
Stel dat een driehoek 10 centimeter lang is en 15 centimeter hoog. O (b x h) : Een driehoek is een figuur die ontstaat door drie punten die niet op een rechte lijn liggen met elkaar te verbinden.

Formule de algemene formule voor het berekenen van het oppervlak van een driehoek is oppervlakte driehoek = 1/2 x basis x hoogte oppervlakte driehoek = 1/2 x ab x cd oppervlakte driehoek = 1/2 x 7 x 4 oppervlakte driehoek = 1/2 x 28 oppervlakte driehoek = 14 cm².

De oppervlakte van een vlakke figuur wordt gedefinieerd en berekend aan de hand van een aantal elementaire eigenschappen van het begrip oppervlakte, die eventueel kunnen worden opgevat als axioma's Zo is het berekenen van de oppervlakte bij een rechthoek anders dan bij een cirkel of een driehoek. Vraag aan de juf of je bij vraag 5 juist geantwoord heb. Hoogte is de verticale afstand van een punt op de tegenoverliggende zijde.


No comments:

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel