Thursday, February 25, 2021

Formule Soortelijke Warmte

Formule Soortelijke Warmte. Een aanwijzing voor het optreden van een faseovergang is een piek in de warmtecapaciteit bij het doorlopen van een temperatuurtraject bij constante warmtetoevoer. Inloggen abonneren misschien later, soortelijke warmte formule.

Q Formule Warmte Cerebellifugal Yu Mi Site
Q Formule Warmte Cerebellifugal Yu Mi Site from i.ytimg.com
Q = c · m · δt. This is soortelijke warmte by mr. Water komt er door de hoge soortelijke warmte gunstiger uit dan bijvoorbeeld beton.

Wanneer men aan een stof warmte toevoert, zal de temperatuur van deze stof stijgen mits deze zich niet in een fase overgang bevindt.

Deze formule geeft de warmtestroom q (in j), als een bepaalde hoeveelheid (m in kg) stof een temperatuursverandering ∆t (in k of oc) ondergaat, afhankelijk van de stofeigenschap de soortelijke. De soortelijke warmte is te berekenen met de volgende formule: , ook specifieke warmte of specifieke warmtecapaciteit geheten, is een grootheid. De soortelijke warmte kan je omzetten in 0,46 ·j/g·°c je kan de gegevens die je weet, invullen in de formule en dit gebruiken om δt te berekenen.


No comments:

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel