Monday, March 8, 2021

Formuleaza O Caracteristica A Societatii Romanesti La Inceputul Perioadei Interbelice

Formuleaza O Caracteristica A Societatii Romanesti La Inceputul Perioadei Interbelice. A fost o perioadă zbuciumată în care, în ciuda păcii aparente, conflictele erau în stare latentă. Prin constitutia de la 1866, românia era o monarhie constitutionala, seful statului fiind regele.

Invatamantul Superior In Romania Interbelica De La Supraaglomerarea Universitatilor La Somaj Intelectual Cooperativa Gusti
Invatamantul Superior In Romania Interbelica De La Supraaglomerarea Universitatilor La Somaj Intelectual Cooperativa Gusti from www.cooperativag.ro
Primul recensamant general al populatiei romanesti din perioada interbelica a fost realizat in anul 1930, de pe dar dincolo de aparenta unui trai lejer, net imbunatatit fata de anii primului razboi mondial, o caracteristica de nepretuit a perioadei interbelice in. Scopul participarii romaniei in primul razboi. Tot acum se afirma categoria functiinarilor si mai ales intelectualitatea, care se angajeaza plenar in evolutia societatii romanesti.

Introducerea votului universal pentru barbatii adulti a alimentat speranta ca guvernarea oligarhica va disparea curind.

Principalele caracteristici ale acestei perioade au fost Perioada interbelică numită şi « epoca de aur » a fost momentul de vârf al dezvoltării culturii naţionale. Introducerea votului universal pentru barbatii adulti a alimentat speranta ca guvernarea oligarhica va disparea curind. În perioada interbelica nu se produc modificari esentiale în structura populatiei romaniei.


No comments:

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel