Saturday, April 10, 2021

Formule Middelpuntzoekende Kracht

Formule Middelpuntzoekende Kracht. De naam middelpuntzoekende kracht verwijst naar het gevolg van die kracht. Middelpuntzoekende kracht of centripetale kracht is de naam voor een kracht die werkt op een voorwerp dat in een cirkelbaan beweegt en die ervoor zorgt dat die beweging constant naar het middelpunt van de cirkel wordt afgebogen.

Hoofdstuk 9 Natuurkunde
Hoofdstuk 9 Natuurkunde from s1.studylibnl.com
Middelpuntzoekende kracht of centripetale kracht is de naam voor een kracht die werkt op een voorwerp dat in een cirkelbaan beweegt en die ervoor zorgt dat die beweging constant naar het middelpunt van de cirkel wordt afgebogen. Telkens wanneer een lichaam rond een centrum draait in een cirkelvormig pad, produceert een fictieve kracht als gevolg van traagheid die wordt geproduceerd tijdens het bewegen. Op maandag 1 jun 2020 om 11:12 is de volgende vraag gesteld moet je voor de formule middelpuntzoekende kracht de straal gebruiken uit.

Centripetale kracht verschilt van de meeste andere krachten, omdat het uit een reeks fysieke bronnen kan komen.

Learn vocabulary, terms and more with flashcards, games and other study tools. Het trekt het object naar het midden en beide krachten worden berekend met dezelfde formule: Het middelpuntzoekende, dat komt van het latijnse woord centripetus, verwijst naar wat naar de formule om de centripetale kracht te vinden is de volgende: Waar eenc is de centripetale versnelling, m.


No comments:

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel